27.4.09

Kevättä koirillakin

Angelhaken Toby, 5 vuotta. Ihana, ensimmäinen minun oma mäyräkoira ja pomo koiralaumassa.

Topilla on ollut ihan kiva kevät. Topi harrastaa karkuretkiä ja sen liikeeet ovat aika hyvin ennakoitavissa. Topi laittaa korvat "tiettyyn asentoon" ja ottaa niin sanotusti "ritolat". Paikka on yleensä aina sama ja minä kiidän yleensä autolla kovaa perään. Seurauksena, että auto on nyt sitten sisältä kovin rapainen, näistä koirien kaappausretkistä johtuen. Mutta ei hätää, nyt on jo kuivempaa. Onneksi lunta ei ollut enempää.

Mikäli karkailu tapahtuu niin, että muistakin koirista joku on lähellä, seuraan saattaa liittyä myös Hupu (Aamuyön Hurly-Burly, 2 vuotta), mutta Hupu pysyy pellolla ja juoksee kovin vänkyräistä reittiä nenänsä perässä, joten se on helppo saada kiinni. Mikäli Indy vielä lähtee perään, niin sitten lähtee myös Allikin ja komentaa ainakin Hupun kotiin. Hupun suuri rakkaus on Alli, joten ne seuraavat aina toisiaan. Jos Alli juoksee liian lujaa, niin Hupu juoksee uikuttaen perässä, muussa tapauksessa Alli menee edellä ja Hupu siksakkaa perässä taas nenänsä perässä. Hupun vauhdikkuudesta johtuen siitä nyt ei taaskaan ole kuvaa, vaikkakin nyt on kameraa vähän parannettu, niin ettei ihan pelkkiä kännykkäkuvia tarvi tänne blogiin laittaa. (tässä välillä on ollut tiettyjä kiintolevyn hajoamisia yms) . Hupusta kuva tulee tänne piakkoin.

Miksi sitten meillä karataan? Se johtuu taas siitä että metsässä on aika hankalaa mennä koirat remmissä. Mutta kyllä tästä selvitään. Seuraava todellinen toimintapiste on saada piha-aidasta kaikkia koiria pitävä. Hupu osaa todella hyvin kaivautua ali. Indy pääsee muutamasta kohdasta porttia läpi, kun on niin pieni. Lisäki vahvistuksia aitaan on tehtävä vähän sinne ja tänne. Aita vain yksinkertaisesti on saatava mäyräkoiran pitäväksi. Allin pitävää siitä ei saa, koska Alli hyppää aidasta kuin aidasta yli, mutta Alli ei kaus kulje. Tulee paimentamaan meitä, kunhan on ensin käynyt roskikset ympäri haistelemassa. Nartut Alli kyllä ajaa tieltä kauas, niitä ei meidän tiellä sen mielestä tarvita.
Flammean Indiana, kohta 9 kuukautta ,juniori-ikäiseksi tuleva lellikki. Rauhallinen ja ystävällinen "suuri koira". Indylle tulee ainakin toinen kilpailumatka tähän meidän lähistölle, vaikkakin Indy on vielä pieni, joten totuttaudutaan vain tähän touhuun ja käydään aika-ajoin katsomassa miltä niissä kilpailuissa näyttää. Indy on aika pienen kokoinen kääpiöksi ja katsotaan minkäkokoiseksi se tulee. Nyt näissä tulevissa kisoissa sitten ensimmäisen kerran mitataan.
Indy on ollut sosialisoitumassa siskoni lapsen synttäreillä ja siellä se ei todellakaan käyttäytynyt kuin mamman lempilapsi vaan komensi siskoni mäyristä oikein sinnikkäästi. Sikäli sikamaista, sillä oltiin kylässä ja koirat eivät mitenkään olleet pääasiassa, mutta kyllä siellä silloin tällöin rähjättiin oikein tosissaan. Siskon Lillikoira kun on kuningatar talossaan, niinkuin olla pitääkin :-)

Tiibob's Alice, 8 vuotta. Tässä Alli on kevätleikkauksen jäljiltä, vielä on siistimistä, mutta kovasti jo helpottaa. Hännästä näkyy, kuinka oikeasti karvan pitäisi olla pitkää. Allille vain tulee niin kuuma, koska pohjavillaa on paljon ja se on aivan onnessaan, kun pääsee talvikarvasta eroon. Koira reipastuu ihan silmissä. Alli on nykyisin päättänyt ruveta sylikoiraksi, mikä taas tarkoittaa sitä, että syliini röjähtää joskus iso mamman tyttö :-)
Alli on oikea turva ja seura meillä, sillä emme ihan taajamassa asu vaan keskellä peltoja ja tuuli vain tuivertaa pientä mökkiämme. Mutta Alli on aina paraatipaikalla joko pihassa pöydällä tai apukeittiössä ikkunan takana vahdissa. Meidän perheen luottopelaaja siis.

Meidän kevät jatkuu puutarhan kuopsutuksen parissa. Minä ja koirat kaivetaan kilpaa. Katsotaan mitä tästä puutarhainnostuksesta on jäljellä, kun myyrien tuhoja (ja koirien) pääsee oikein läheltä katsomaan. Laitoin pihaan paljon pieniä taimia, ja en suoraan sanoen ole varma, mitä niille on tapahtunut. Turkitaan ja katsotaan tuleeko mitään.

2 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Terveiset täältä Kangasalta. Poikkean sivuillesi aina välillä lueskelemaan mitä teille kuuluu. Jutustelujasi on mukava lueskella.

Kaikkea hyvää teille kaikille.

Anonyymi kirjoitti...

Lilli nyt on sellainen kuningattarien kuningatar, että muusta viis. Hyvää se teki Lillillekin, pieni komennus ja herraseura. Muuten saa olla itsekseen alvariinsa, kun on tuollainen rähinäpää.Kyllä tänne koiruuksia piisaa!