3.2.09

Rauhallista keväänodotusta


Tässä kuvaelma siitä miltä näyttävät koirat, jotka ovat saaneet jonkinverran ulkoilla ja juosta mielin määrin lumikinoksissa. Ulkoa tullessaan koirilla on kyllä usein takajalkojen välit täynnä lumipaakkuja ja rinta lumesta panssarin tehneenä. Ja koirat eivät tykkää kun paakkuja revitään pois :-)

Indy kyllä jaksaa, mutta on kyllä uskomattoman rauhallinen pentu.
Nyt kyllä joskus Indykin livahtaa aidanraosta kielletylle puolella. Mutta jos otan muut koirat sisälle ja jätän Indyn yksin pihaan, niin kotiin tullaan heti hippulat vinkuen. Kuka sitä nyt yksin karkaisi, äkkiä kotiin!

Indyllä ovat kulmahampaat vaihtuneet ihan itsekseen ja muutkin hampaat vaihtuneet aivan näitä luita järsimällä. Se on helpotus, koska pennun nukuttaminen ja hampaiden repiminen ei ole kenellekään kivaa, ei varmaankaan eläinlääkäreillekään. Sen verran kovassa hampaat yleensä ovat. Mutta jos niitä ei poista, saattaa purenta muuttua, jos vanhat hampaat ovat tiellä.
Alli on ollut nyt rauhallinen viimeisen juoksun jäljiltä. Mitähän tämä enteilee? Pelkään kohtutulehdusta ja Allia viedään nyt usein pitemmille lenkeille ihan yksinäänkin, koska uskon aivan itsekseni, että liikunta auttaa ainakin nesteen kierrossa, jos ei sitten muussa. Toivotaan että Alli taas selviää, eikä moista isoa (ja kallista) operaatiota tule, vaikkakin minua on lohdutettu, että jokatapauksessa se joskus tulee. Tiedä häntä. Nyt kuitenkaan ei ole mitään valeraskauselkeitä. Alli on rauhallinen ja ihana! Itseasiassa mikään ei ole niin mukava kumppani kun jo hieman rauhoittunut ja omaan oloon ja tapoihin tottunut iso koira. Elämä soljuu tässä totutussa uomassa ja Alli on hyvin tärkeä osa tätä tasapainoa.

Lopuksi toivatan rauhalliset kiitokset koirien paratiisista Vesilahdelta. Jossa jo mieli on kääntynyt kevääseen. Siemenluetteloita on luettu ja oletettavasti unikot tulevat keväällä ainakin kylvetyiksi, jos nyt ei sitten ihan kukkaan suostuta puhkeamaankaan. Keväässä on jännää myös se, että nyt meillä on kaksi tarmokkaasti kaivavaa koiraa, eli nämä kaksi täällä blogin alalaidassa olevat, joten suunnitelmat seuraavalle kukkapenkille ovat aivan aidan takana, mutteivat aidan tällä puolella. Katsotaan mitä siitä tulee :=)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Vai että karkulaisia sielläkin:) Huomasitko viime viikonlopun lehdessä mielipideosastolla(vai tuleekohan sulle Aamulehti?)tekstiviestinä lähetetty älähdys irrallaan juoksevasta mäyräkoirasta Siivikkalanlahdella? siis Mini oli päässyt lehteen:) Äiti tähän tokaisi, että EII, EIHÄN SE MEIDÄN MINI OLLUT, VOIHAN SE OLLA JONKUN MUUNKIN MÄYRÄKOIRA.Eiiih...Äitiii.

Mukavia talvikelejä sinne,Lotsi